Tereza nagyon élvezte a hegymászást
Augusztus 11 . Kirándulás Hegyestűre. A sorozatos ünneplés után elhatároztuk, hogy elkirándulunk arra a hegyre, ahonnan talán az egyik legszebb kilátás nyílik a Balatonfelvidékre. Sajnos a kilátóra végül nem jutottunk fel a helyi turista szervezet miatt, mely megakadályozta, hogy a hegytetőre kimehessünk (Balaton-felvidéki Nemzeti Park). Csak egy rakás pénzért tehettük volna ezt meg. Mindezt azután tudtuk meg, miután felmásztunk az összes gyerekkel a hegyre.
Rövid pihenő egy présháznál
Nagyon klasszul kezdődött. Követtük a kéktúra útvonalát a részben szőlő ültetvényekkel tarkított hegyoldalon folyamatosan rálátva a Balatonra. A természet gyönyörű volt, szinte nyoma sem volt a civilizációnak, csak 9 gyerek és 5 felnőtt és egy babakocsi, melyet leginkább Bence cipelt.
Őrház a hegytetőn

Autóforgalom a hegyen
Fokozottan védett terület
Te szöcskét tart a kezében
Hátra arc
Szöcske kicsi kézben
Piros-fekete bogyó
Nagyon meglepődtünk amikor a hegytetőn aszfalt utat és nem kicsi autóforgalmat találtunk. Mi több, őrházat őrökkel, akik nem engedték meg, hogy megnézzük a gyerekekkel a kilátást anélkül, hogy az éppen oda telepített, a teljes területet lezáró geológiai bemutató helyre befizetnénk a nem kevés belépő díjat (felnőtt 450, diák 300Ft). A magyarázat az volt, hogy ez a pénz arra kell, hogy a fokozott természeti védelmet el tudják látni !!! Annyira felháborodtunk az aszfalt utat, a hatalmas autóforgalmat és a velünk szemben tanúsított meg nem értést látva, hogy visszautasítottuk a fizetést és szomorúan visszafordultunk. Biztos szép lett volna a kilátás...
Ci mosolya
Gyönyörű gyerekek és bogyók.
Rézi most találkozott először szöcskével.
.... alig vártuk, hogy a forgalom zaját és az autóutat hátrahagyjuk. Miféle természetvédelmi terület ez?
Ui: Nem kellene elfogadunk semmilyen hatóságot, mely sérti a természet ill. a mi jogainkat.
Zoom
Zoom
Zoom