A terekkel játszva

2005. június 6. Ju véletlenül ráakadt egy interjúra az interneten Ekler Dezső építésszel, akinek az életfilozófiája nagyon közel áll a szívünkhöz:

"...Úgy gondolom, hogy minden ponton, minden megfontolásunkban adott a kiszállás lehetosége. Életünk minden mozzanatában rejlik alternatíva. Ne nézzünk tévét. Emberek, ne nézzetek tévét! Én nem nézek tévét. A gyerekeim se néznek tévét. Azóta sokkal jobban vannak, én is sokkal jobban vagyok. Este ott maradunk az asztalnál, beszélgetünk. A gyermekeim elmondják, hogy mit gondolnak. Kerek mondatokat mondanak. Van véleményük. A gyermekeim könyveket olvasnak. Ennek következtében a szókincsük gyarapodik. Mi vagyunk itthon. Jól érezzük magunkat egymással. Jönnek barátok, kapnak borocskát, beszélgetünk." (a teljes interjú itt található).

Miután minden fellelhető irodalmat elolvastunk és megnéztünk néhány munkáját megkértük tervezne-e nekünk egy házat. Azt mondta igen. Hát így kezdődött.

Az első rajz
A szoba elosztáson dolgozva

Az első modell az utcasarok felől
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom

2005. Augusztus 31.  Megkaptuk az első rajzot, megmutatták az első papírmodellt. Dezső a házat a nagy diófa köré álmodta meg a lehető legkevesebb fakivágással. Először nagyon meglepődtünk, de azután egyre jobban ráhangolódtunk az elképzelésére.

Az első modell a kert felől.
Zoom

At első rajz